Αβοκάντο ο θησαυρός της φύσης

Τα οφέλη απο την κατανάλωση αβοκάντο για την υγεία μας είναι εκπληκτικά , καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος μας .Είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και Ε .

Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Το αβοκάντο είναι ένα δημοφιλές φρούτο με πολλές υγιεινές ιδιότητες και γευστικές αρετές. Εάν έχετε απορίες σχετικά με το αβοκάντο, ακολουθούν μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για αυτό το ενδιαφέρον φρούτο.

Γιατί ο πάγος είναι η εναλλακτική του Botox ;

Τι είναι το αβοκάντο;

Το αβοκάντο είναι ένα καρπός που προέρχεται από το δέντρο Persea americana. Έχει κρεμώδη υφή και πλούσια, βουτυρένια γεύση. Προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική και έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο για τις θρεπτικές του ιδιότητες και την ποικιλία των χρήσεών του.

Ποια είναι η θρεπτική αξία του αβοκάντο;

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως το λινολεϊκό και το λινολενικό οξύ. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Ε, C, B και φυλλικό οξύ, καθώς και σε μέταλλα όπως το κάλιο και το φώσφορο.

Ποια ειναι τα οφέλη του αβοκάντο;

Το αβοκάντο έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει μπορούν να συμβάλουν στην καρδιαγγειακή υγεία, ενώ οι φυτικές ίνες του προάγουν την υγιεινή πέψη. Η παρουσία αντιοξειδωτικών βιταμινών μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και στην αναζωογόνηση του δέρματος. Επιπλέον, η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του βάρους και να συμβάλει στην υγεία των ματιών.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το αβοκάντο στη διατροφή μου;

Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα. Μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να τοποθετήσετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή σε σάντουιτς. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί γιΣε διάφορες συνταγές όπως την γκουακαμόλε, μια σάλτσα από αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και λεμόνι. Επιπλέον, το αβοκάντο μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, τάρτες, σούπες και smoothies για πλούσια γεύση και υγιεινές ιδιότητες. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε ως υγιεινή αντικατάσταση του βούτυρου ή της μαγιονέζας σε σάντουιτς ή σαλάτες.

Το αβοκάντο είναι ένα υγιεινό και νόστιμο φρούτο που προσφέρει πολλές θρεπτικές οφέλειες. Μπορεί να προστεθεί σε πολλά πιάτα για να προσφέρει πλούσια γεύση και υγιεινή αξία. Με τη σωστή επιλογή και φροντίδα, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του αβοκάντο και να το προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη απο την συχνή κατανάλωση αβοκάντο :

Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή .Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη έως και 11%.

Αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το συκώτι καθώς βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, η οποία φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες και προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από πιθανές βλάβες.

Χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύει την όραση,προσφέρει αντικαρκινική προστασία λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς βάρους. Ωφελεί την επιδερμίδα λόγω των βιταμινών C και E, αλλά και των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδας και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της.

Smoothies αβοκάντο

Συστατικά

  • 1 παγωμένη μπανάνα
  • 80 γρ. ώριμο αβοκάντο
  • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3/4 φλ. γάλα αμυδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • 4 κ.γ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. μέλι
  • λίγη κανέλα
  • 2-3 παγάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το συγκεκριμένο smoothie μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ θρεπτικό πρωινό, και όχι μόνο!

  • Ξεφλουδίζουμε την μπανάνα, την κόβουμε στη μέση και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Όταν η μπανάνα παγώσει, την βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε, ΕΚΤΟΣ από τα παγάκια, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Αν το smoothie μας βγει πολύ πηχτό, προσθέτουμε με ένα κουτάλι της σούπας, γάλα ώστε να μην μας πέσει παραπάνω ποσότητα και μετά γίνει πολύ ρευστό.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε τα παγάκια. Καλή απόλαυση!

Σχετικά Άρθρα

Item added to cart.
0 items -